سلسله یادداشت های حقوقی ویژه ی اشتغال و کارآفرینی نوبت سوم: توسعه ی بازار کسب و کار حقوقی

به نام خدا



سلسله یادداشت های حقوقی ویژه ی اشتغال و کارآفرینی



نوبت سوم: توسعه ی بازار کسب و کار حقوقی

 



بازار کسب و کار حقوقی هنوز در ایران ((سنتی)) است و همچنان محاکم دادگستری و مراجع شبه قضایی، بازار هدف  وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی است.



در دنیا بخش مهمی از بازارحقوقی ، اختصاص به حوزه ی ((پیشگیری)) دارد و وکلا، مشاوران و کارشناسان حقوقی حضور ((پررنگی)) دارند.



به علاوه ، بازارهای دیگری نیز وجود دارد که نقش وکلای دادگستری و کارشناسان حقوقی بسیار مهم است مثل بیمه ی بازرگانی، ورزش ، تامین اجتماعی ، بانک و بورس، انرژی ، محیط زیست ، اراضی و املاک و... که متاسفانه در ایران خیلی مورد توجه واقع نشده است.



از ویژگی های مهم ((بازارهای جدید)) اینست که نه تنها وکلای دادگستری بلکه وکلای رسمی (اداری و مدنی) نیز می توانند در آنجا فعالیت نمایند.

 



دو مثال:



مثال اول) حدود یک میلیون و پانصد هزار کارگاه ثبت شده فعال داریم که تحت نظارت سازمان تامین اجتماعی هستند و طبیعی است همواره اختلافاتی میان کارفرمایان و کارگران از یک سو و کارفرمایان و سازمان تامین اجتماعی از سوی دیگر باشد. سوال اینجاست ، چه تعداد از وکلای دادگستری  یا کارشناسان حقوقی ما در این عرصه ایفای نقش می نمایند؟



مثال دوم)در ایران پنجاه و چهار فدراسیون ورزشی داریم و میلیون ها ورزشکار حرفه ای در حوزه ی ورزش  حرفه ای و قهرمانی فعالیت می نمایندکه بازار بسیار بزرگی از جمله قراردادهای ورزشی ، اختلافات ، دعاوی و...  را در بر می گیرد.به نظر شما چه تعداد وکیل دادگستری یا کارشناس حقوقی متخصص درحوزه ی ورزش از این بازار سهم می برند؟



خاتمه: برهیچکس پوشیده نیست ، یکی از راههای مهم برای خروج وکلا و کارشناس حقوقی از ((بن بست یا گره بیکاری )) ورود به بازارهای جدیدو توسعه ی آن است و تنها مانع هم ((دانش و مهارت )) مورد نیاز است که فراگیری آن به راحتی امکانپذیر می باشد. فقط کافیست هوشیار و فرصت شناس بود.



 



موفق باشید                       



 موسسه آموزش عالی آزاد عدل(طرح نوین)