آورده شرکا در شرکت بامسئولیت محدود

آورده شركاء، در شركت با مسؤوليت محدود مي‌تواند به دو صورت نقدي و غيرنقدي باشد:

الف) آورده‌هاي نقدي: آورده‌اي كه موضوع آن وجه نقد باشد.

ب) آورده‌هاي غيرنقدي: آورده‌اي كه موضوع آن مالي به غير از وجه نقد باشد اعم از مال مادي يا غير مادي غيرنقدي مانند: اختراعات، تأليفات، حق كسب و پيشه و غيره ...

نكته: در شركت با مسؤوليت محدود، برخلاف شركت‌هاي سهامي، تقويم آورده‌هاي غيرنقدي با نظر كارشناس رسمي نخواهد بود بلكه خود شركاء هستند كه آورده‌هاي مذكور را طبق ماده 98  قانون تجارت تقويم و ارزيابي مي‌نمايند. شركاء، در مقابل اشخاص ثالث به مقدار مابه‌التفاوت قيمت واقعي و قيمت تقويم شده سهم‌‌الشركه غيرنقدي، مسؤوليت تضامني دارند.

5- در شركت با مسؤوليت محدود، جهت انتقال ارادي و نه قهري سهم‌الشركه به افرادي غير از شركاء شركت، رضايت عده‌اي از شركاء كه لااقل سه‌چهارم سرمايه متعلق به آنها بوده و اكثريت عددي نيز داشته باشند، نياز مي‌باشد.

6- هرچند طبق ماده 103 قانون تجارت انتقال سهم‌الشركه بايد به موجب سند رسمي باشد ولي انتقال آن با سند عادي به معناي بطلان معامله مذكور نخواهد بود ولي تا زماني كه انتقال به موجب سند رسمي صورت نگيرد، در مقابل اشخاص ثالث انتقال مذكور، قابليت استناد نخواهد داشت.

7- به نظر مي‌رسد انتقال سهم‌الشركه با سند رسمي مربوط به نقل و انتقال‌هاي ارادي باشد و نه در مورد انتقال سهم‌الشركه به صورت قهري و يا تعهد به انتقال سهم‌الشركه كه اين دو مورد مي‌توانند با سند عادي نيز باشند.