یادداشت روز: مهارت تست زنی و گزینه یابی

یادداشت روز: مهارت تست زنی و گزینه یابی



یکی از ارکان موفقیت در آزمون های حقوقی ، مهارت ((تست زنی و گزینه یابی )) است. به عبارت دیگر علاوه بر ((برنامه ریزی ، هدف گذاری، مطالعه ی دقیق، منابع هدفمند و...))، این مهارت نقش انکار ناپذیری در موفقیت  و قبولی داوطلبان خواهد داشت.



1-  داوطلبان آزمون های حقوقی لازم است بدانند، کیفیت طرح سوالات به شکلی است که:



الف. حدود  40درصد سوالات را به راحتی می توان پاسخ داد.



ب. حدود 40درصد سوالات را با دقت و تمرکز کافی می توان پاسخ داد.



ج. حدود 20درصد سوالات را به سختی می توان پاسخ داد یا احتمال بسیار کمی برای پاسخگویی صحیح آنها وجود دارد .



توجه: چیدمان و نحوه ی گزینش سوالات به گونه ایست که احتمال پاسگویی به 70-60درصد سوالات برای داوطلبان با کیفیت علمی(( متوسط تا خوب)) وجود دارد.



2- آزمون های حقوقی ، اصولا ((قانون محور)) است. بنابراین، تسلط کافی بر نصّ قوانین ، مقررات و آرای وحدت رویه امکان پاسخگویی به حدود ((70درصد)) سوالات را فراهم خواهد ساخت .



3- تئوری ها و نظرات خاص حقوقی شاید 15-10درصد سوالات را پوشش دهد. اصراری به پاسخگویی به این سوالات نیست زیرا احتمال ((پاسخ غلط و نمره ی منفی)) بسیار زیاد است.



4- صرفنظر از توانایی پاسخگویی صحیح، ((دقت و سرعت)) در تست زنی و گزینه یابی بسیار مهم است . بابت پاسخگویی و تکمیل پاسخبرگ برای هرتست حداکثر ((50ثانیه)) فرصت است. پس اگر در مدت مذکور امکان پاسخگویی نداشتید ، حتما به سوال بعدی بپردازید.



5- هنر((کنترل استرس و اضطراب)) آزمون هم بحث دیگری است که در یادداشتی جداگانه به آن خواهیم پرداخت .



خاتمه: توانایی علمی فارغ التحصیلان حقوقی در ایران به گونه ایست که حداکثر 15درصد از مجموع شرکت کنندگان شانس و احتمال قبولی در آزمون های حقوقی را دارند . صرفنظر از تعداد محدودی از داوطلبان که از لحاظ علمی فاصله ی زیادی با سایرین دارند، شانس قبولی باقیمانده ی این 15درصد تقریبا یکسان است و آنچه که باعث تفوق و برتری برخی از آنها می شود همین مهارت ((تست زنی و گزینه یابی )) و ((مدیریت جلسه ی آزمون)) است



 



موفق باشید



محمد فرجی