سید امین موسوی قهفرخی متولد سال 1381 و فارغ‌التحصیل رشته حقوق دانشگاه دولتی شهرکرد است که در آزمون کارشناسی ارشد سال 1404 موفق به کسب رتبه 7 حقوق خصوصی شده است.

لطفاً  ضمن معرفی خودتان، مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی تان بگویید.

سید امین موسوی قهفرخی هستم متولد سال 1381 فارغ التحصیل حقوق ورودی 1400 دانشگاه دولتی شهرکرد. و تابه‌حال فعالیت شغلی و حرفه‌ای نداشته‌ام.

از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟  فرصت مطالعه تمام‌وقت را داشتید یا احیاناً شاغل بودید؟

اول قصدی برای شرکت در آزمون ارشد نداشتم ولی به دلایلی و همچنین صحبت با برخی اساتید تصمیم به شرکت در آزمون ارشد گرفتم و مطالعاتم برای ارشد را به طوری جدی از اوایل ترم هفت شروع کردم.

به دلیل اینکه شاغل نبودم متمرکز بر مطالعه بودم ولی کلاسهای ترم هفت کمی وقت مطالعه کردن را می‌گرفتند.

شیوه مطالعه خاصی و اینکه چند ساعت در روز مطالعه کنم، نداشتم و هر وقت می‌توانستم مطالعه می‌کردم و از مطالعات چه درسنامه، و چه تست، نکات مهم را یادداشت می‌کردم.

درباره برنامه مطالعاتی‌تان کمی توضیح بدهید.

برنامه مطالعاتی‌‌ام به این شکل بود که بیشتر دروس تجارت و مدنی و فقه را به دلیل علاقه، در هر فرصتی که به دست می‌آوردم، مطالعه می‌کردم ولی ساعات مشخص و روزهای مشخص برای مطالعه نداشتم ولی اکثر اوقات به دلیل عدم اشتغال، برای مطالعه با مشکلی مواجه نبودم.

پرسش های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟ نکته ای در شیوه طراحی پرسش ها یا منابع مورد استناد بود که شما را غافلگیر کرده باشد؟

پرسش‌های آزمون در درس مدنی مطابق با انتظارم بود و فقط چند سوال بود که در آنها تردید داشتم ولی از جواب دادن آنها خودداری کردم و یک سوال را اشتباه زدم.

در درس تجارت سوالها کمی پیچیده بودند و همین باعث شد که درصد بالایی کسب نکنم.

در درس آیین دادرسی مدنی حدود چهار پنج سوال از قانون جدید شوراهای حل اختلاف 1402 آمده بود که واقعا مایه تعجب بنده سر جلسه بود و همچنین دو سوال از هزینه دادرسی و بهای خواسته که کمی غافلگیرکننده بود.

در درس متون فقه کمی عجله کردم و همچنین در بعضی سوالات با تردید مواجه شدم و همین باعث شد درصد مورد نظر خود در این درس رو کسب نکنم ولی در کل سوالات این درس خوب بود.

من بر متون حقوقی تسلط زیادی نداشتم و فکر می‌کردم سوالات را می‌توان با تکنیک‌های خاص جواب داد ولی به دلیل سختی سوالات درصد خوبی کسب نکردم.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب شما کدام دانشگاه بود؟ چرا؟

در خصوص دانشگاه تا همین اواخر دانشگاه مد نظرم، به دلایلی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری بود و حتی در این خصوص با خیلی اساتید هم مشورت کردم ولی در آخر دانشگاه تهران را به دلیل اساتید معتبر و جو علمی مناسب انتخاب کردم .

چه توصیه ای برای داوطلبان این آزمون دارید؟

به عنوان برادری کوچکتر به برادران و خواهران خودم می‌گویم که اول از همه به خدا توکل کنند و در ثانی از تلاش جا نمانند و همیشه تلاش کنند که رسیدن به موفقیت چیزی جز تلاش و پشتکار نمی‌خواهد.

و نکته خیلی مهمی که است اینکه کتب مرجع مهم مثل دوره پنج جلدی قواعد عمومی قراردادها را از ترم 4 یا حتی ترم 5 به بعد شروع به مطالعه کنند چون اگر زودتر شروع به این کار کنند آنطور که باید، مطالب را درک نمی‌کنند و همچنین مطالب فراموش می‌شوند؛ من خودم با این مسئله مواجه بودم و تجربه کردم و از این مسئله (عدم درک عمیق مطالب و فراموشی) رنج برده‌ام.

و نکته مهم بعدی این هست که دوستان از درس اصول فقه غافل نباشند و حتما آنرا تقویت کنند.

آیا تجربه شرکت در سایر آزمون های حقوقی را هم دارید؟

بله، در آزمون المپیاد دانشجویی سال قبل شرکت کردم که متاسفانه رتبه خوبی کسب نکردم.

حرف آخر

در آخر از همینجا از مادر عزیز و مهربانم که بعد از فوت پدرم، برایم هم مادری کردند و هم پدری و از برادر و خواهران مهربانم و کلیه دوستان عزیزم که لطفشان واقعاً زیاد بوده و کلیه اساتید گرامی‌ام بالاخص استاد امینی و استاد احمدی که در این مسیر واقعاً خیلی به بنده لطف داشتند و خیلی به بنده کمک کردند و بنده را تشویق کردند، کمال تشکر را دارم.